dimarts, 30 d’agost del 2016

Dimarts, 30 d'agost de 2016

Bon dia a totes i tots.

A qui felicitem avui? :

  • Santa Tecla , verge
  • Sant Adaut , màrtir
  • Sant Agil , abat
  • Sant Àngel d'Acri, beat
  • Sant Bonifaci , confessor
  • Sant Bononi , abat
  • Santa Eva , màrtir
  • Sant Fantí , monjo
  • Sant Fèlix de Roma, prevere i màrtir
  • Sant Fiacri , confessor
  • Santa Gaudència , verge i màrtir
  • Sant Gunter , beat monjo
  • Sant Palmaqui , prevere
  • Sant Pere , confessor



Avui fa anys…:

* 1999      Pryca y Continente, filiales de los grupos franceses Carrefour y Promodés, se fusionan.

* 1993      El rey Hassan II de Marruecos inaugura en Casablanca la Gran Mezquita que lleva su nombre, la mayor después de la de La Meca.

* 1991      Azerbaiyán alcanza la independencia.

* 1928      Turquía acuerda adoptar el alfabeto latino y abandonar el árabe.

* 1923      Un dólar estadounidense se cambia por 10 millones de marcos alemanes.

* 1879      Thomas A. Edison presenta su primer aparato telefónico, que superó el antiguo sistema de Felipe Heiss, perfeccionado por Antonio Meucci (aunque Bell se apropió el logro).

* 1874      Reino Unido establece la jornada laboral máxima en 10 horas diarias y prohíbe el trabajo a los menores de 9 años.

* 1857      Inauguración de la primera línea ferroviaria en la República Argentina.

* 1483      Los Reyes Católicos reconocen y amplían la Universidad de Mallorca .


La frase del dia:

"La carrera no la guanyen sempre els més ràpids, sinó aquells que segueixen corrent"


Homenatge:

El cantautor mexicà conegut per clàssics com  “Querida” i “Amor Eterno”, va morir el 28 d'agost de 2016. Tenia 66 anys. D.E.P.





Comentari polític pot-ser:






"EL NOU DUO SACAPUNTAS "


Era una vegada a l'any 1987 ... Un programa de TVE l'un dos tres, on ("el Pulga " i "el Linterna") i les seues muletillas tan recordades "veintidó, veintidó, veintidó...", i la plaça como estava la plaça... "la plaça estava abarrotáaaaa...", "musho, però musho, musho, musho..."

Les seves divertidíssimes aparicions en la subhasta de Mayra Gómez Kemp vestits de toreros van fer que els lectors de la revista TP els concedissin el Premi TP d'Or als personatges més populars. L'èxit obtingut per "el duo sacapuntas" va ser aprofitat per ells per fer gales per tota Espanya i, fins i tot, gravar «El disc de el "veintidó"».

Ara vint-i-nou anys després els hi ha sortit uns imitadors - El Nou Duo Sacapuntas - "la pulga naranjita i el "linterna blava" (la meva àvia ja ho deia, quan més alt més animal). Tot i que ells parlen el català en la intimitat, han volgut mantindré el nom de sacapuntas, ja que el de"maquinetes" doncs com que no u són massa.

Ara no ja fan els seus xous només a TVE si no ja ho fan com a tertulians de televisions i en mitjans de comunicació escrits anticatalanistes.

Ara la "pulga naranjita" ja no diu "veintidó, veintidó, veintidó..." ara diu que a Catalunya, perquè a Madrid ho pacten així amb els de "linterna blava" volen que els nens catalans han de ser trilingües i la immersió en català, que fa 25 anys que ha funcionant quasi sense problemes, desaparegui, ara volen el triple mortal afegir l'angles, que és l'assignatura pendent del president en funciones de l'estat espanyol així com de una gran majoria de la població de més de  30 anys... Per cert segons publica avui el diari digital "EL NACIONAL". "Aquesta tesi, queda desmentida quan es comproven les dades del nivell de coneixement d'anglès per comunitats autònomes a Espanya. Catalunya, lluny de veure's perjudicada pel model educatiu basat en la immersió lingüística, es situa en la tercera posició del rànquing, segons l'estudi EF English Proficiency Index de l'any 2015. Pel que fa a les ciutats, Barcelona és el segon nucli amb més domini de l'anglès, gairebé amb la mateixa puntuació que Madrid.

En general, el nivell d'anglès dels catalans és considerat alt i només el superen el País Basc i Navarra. Per darrere, també amb un nivell alt, s'hi troba Madrid, les Illes Canàries, Cantàbria, les Balears, Galícia i Astúries. D'altra banda, el nivell de coneixement de la llengua que hi ha a la resta de comunitats és considerat moderat. Múrcia, el País Valencià i Castella la Manxa tanquen la cua del rànquing."

Quantes ganes tenen de tocar-nos la pera als catalans?... "musho, però musho, musho, musho..." La pulga naranjita amb L'Alberto Rovira i el seu partit, ja no saben com fer-ho.

"El linterna blava" ara vol parlar amb el President de la Generalitat, per explicar-li "en primera persona l'acord d'investidura entre el PP i C's per fer president a Mariano Rajoy. Albiol creu que Puigdemont i també el vicepresident, Oriol Junqueras, han de conèixer "sense interpretacions interessades" la seva proposta de nou finançament autonòmic i de model d'ensenyament trilingüe. A més, Albiol vol donar "l'oportunitat" a Puigdemont de parlar amb altres formacions que no siguin la CUP.

Per al líder del PPC l'acord signat amb C's afecta també els catalans i ha volgut desmentir que inclogui propostes recentralitzadores. Per això, per tractar-ho amb "tranquil·litat i serenor", "sense pressió mediàtica ni exageracions",

"Llinterna blava" al nostre President no li fan falta, interpretes... parla més idiomes que tu i el teu jefecillo en funcions junts... en tot cas pots enviar-li un requeriment dels dotze jutges que treballen per vosaltres.

No teniu vergonya... "veintidó, veintidó, veintidó..." no fill meu, no sabeu comptar, el que el teu partit i el de la teva companya del duo, hàgeu fet pinya al congres de Madrid, no ús dóna dret a sotmetre a Catalunya, no t'equivoquis els vostres parlamentaris en el Parlament de Catalunya 25 + 11 = 36.
Caray com al xou "veintidó+ veintidó+veintidó..."

No representeu ni el 37%,  però vosaltres el que no aconseguiu a Catalunya ho voleu imposar des de Madrid.

Mentre ... I la plaça com estava la plaça... "la plaça estava abarrotáaaaa..."

Como abarrotáaaaa... estaran les seus la pròxima diada de catalans que volen la seva INDEPENDENCIA...  i com diria Mayra Gómez Kemp, hasta hay puedo leer...










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada